Hormoon_darm_neurofeedback therapeut

drs. Claudia Lanson-de Boer

" Wat ik jou wens?   


Gezonde darmen en je hormonen in balans zodat je volop energie hebt om een gelukkig en betekenisvol leven te kunnen leiden!"

Ik ben Claudia Lanson, getrouwd en moeder van 2 prachtige, inmiddels volwassen kinderen. Ik kom uit een gezin waar de interesse in de geneeskunde hoog in het vaandel staat: mijn moeder is fysiotherapeute en mijn broer en schoonzus zijn beiden arts. Hoewel het logisch was dat ook ik iets in de medische sfeer zou gaan studeren, heb ik toch gekozen voor economie en communicatie wetenschappen. Jarenlang heb ik in de media wereld gewerkt voor diverse uitgeverijen en het eigen magazine van Staatsbosbeheer. Tot ik door uitdagingen in mijn gezinsleven het niet meer kon bolwerken en in aanraking kwam met Neurofeedback. Door het trainen van meer balans in mijn brein, kreeg ik meer balans in mijn hele lijf! Ik raakte daarvan zo geïnspireerd dat ik dacht: dit wil ik ook voor andere mensen kunnen doen. Ik heb daarom het roer omgegooid en meerdere opleidingen gevolgd. Inmiddels ben ik nu al ruim 15 jaar therapeut in Neurofeedback en Voedingsgeneeskunde en heb ik mij gespecialiseerd in hormoon- en darmtherapie.


Praktijk En Balance Laren

Van onverklaarbare klachten ....


               naar een fit en energiek leven

Alles wat ik leerde in mijn opleidingen probeerde ik ook zelf uit. Ik was in die tijd namelijk snel moe, had last van hoofd- en spierpijnen en andere voor de huisarts onbegrijpelijke klachten. Ook had ik vaak last van stemmingswisselingen tijdens mijn cyclus. Ik paste mijn voeding aan omdat ik leerde dat ik energie dips kreeg door het eten van brood. Door labonderzoek kwam ik er achter dat het eten van eieren (!) voor mij de oorzaak was van veel van mijn onverklaarbare klachten. Terwijl ik eigenlijk dacht dat ik heel goed at en dat eieren supergezond waren. Dit is ook zo voor veel mensen alleen gold dat niet voor mij persoonlijk!  Met darm- en hormoontesten zette ik verder de puntjes op de i. De veranderingen en aanpassingen in mijn voeding en leefstijl zorgden ervoor dat ik lekkerder in mijn vel zat en een fit en energiek leven kon leiden.

Ook bij mijn klanten in de praktijk zag ik dat deze persoonlijke aanpak goed werkte. Ik zag dat, omdat we allemaal anders zijn, dat wat voor de een werkte, niet per se voor de ander gold. Ik heb daardoor goed leren kijken naar wat bij ieder persoonlijk past. En ik heb daardoor ervaren hoeveel gezondheidswinst er te halen valt bij het personaliseren van voeding, beweging en een goede darm- en hormoongezondheid.


Ben je benieuwd of ik jou ook verder kan helpen aan meer energie en geluk in je leven? Wil jij een behandeling die voor jou persoonlijk is gemaakt? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op!


Nog meer weten over mij?

  • Ik werk in het Raadhuis, een Medisch Centrum in Laren, een fijn samenwerkingsverband met veel professionele zorgverleners. Bovenstaande foto is in 2013 gemaakt tijdens de opening van het Raadhuis!
  • Ik ben nutritional expert bij het online platform Renewmyday
  • Ik heb les gegeven bij de Hormoon Community Nederland
  • Ik heb de lunchtips verzorgd bij Dorpsradio Laren voor het programma Lunchroom Laren
  • Ik ben lid van de Communicatie Commissie van de MBOG, De Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde
  • Ik ga doelgericht en secuur te werk
  • Ik ben gek op lekker eten en koken: ik kan hier veel creativiteit in kwijt 😊
  • Ik hou van lange wandelingen maken met mijn liefste hond Torres
  • Ik ben dol op alle dieren en gun ze een geweldig leven: juist ook de dieren in de bio-industrie

Opleidingen

DNA onderzoek / Nutrigenomics - CellCare Academy
Hormoon expert / Evocircadian Code – Hormoon Community Nederland

Darmtherapie - RP Academy
Medische Basisopleiding – School voor Homeopathie, Soest
kPNI I (klinische Psycho- Neuro- Immunologie) , Natura Foundation, Numansdorp
Orthomoleculaire Therapie, Natura Foundation, Numansdorp
Neurofeedback therapie – NCH, Neurotherapie Centrum Hilversum
Mindfulness Based Cognitieve Therapie – CIVAS opleidingen, Haarlem
Master Communicatie Wetenschappen – Universiteit van Amsterdam