Start je dag met een lach

We kennen het allemaal, stress in de ochtend. Zolang mogelijk blijven liggen en vervolgens die race tegen de klok. Maar wat is het eigenlijk vervelend om je dag zo te beginnen. Constant dat gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Een slechte start haal je bijna niet meer in. Dat kan dus ook anders!

Hoe kun je je dag goed beginnen?

Stop met snoozen;

het lijkt heerlijk, maar uiteindelijk word je er moeer van wakker. Je wordt wakker van de wekker, drukt op snooze en valt weer lekker in slaap, om vervolgens weer wakker te worden en nog even te blijven liggen en weer in slaap te vallen. Je verstoort op deze manier je natuurlijke slaapritme en onderbreekt steeds je eigen slaapcyclus, hier ga je je dus niet beter door voelen.

Begin de dag met een lach

We kennen het versje allemaal, …. wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag! Lachen is echt gezond en goed voor je immuunsysteem. Onderzoekers hebben ontdekt dat vrolijke mensen gezonder zijn dan piekeraars. Mensen die veel lachen zijn minder vatbaar voor ziektes of infecties. Dit komt doordat je endorfine aanmaakt tijdens het lachen, dit gelukshormoon heeft een kalmerend en pijnstillend effect. Lachtherapie is een meditatievorm uit India. Het is een manier om meer te ontspannen en te genieten van het moment. Om de hele dag baat te hebben bij lachtherapie, kun je het beste je dag ermee beginnen. Het hoeft geen extra tijd te kosten, je kunt gewoon beginnen onder de douche terwijl je je haren wast. In het begin voelt het misschien wat vreemd, maar je zult zien dat het heel ontspannen werkt!

Neem de tijd voor een ontbijt

In alle haast en ochtendhectiek schiet het er helaas te vaak bij in. Je rent de deur uit met een appel in je hand of alleen je mok met koffie voor onderweg. Toch is een ontbijt heel erg belangrijk, het is de basis voor een goeie start van de dag. Het helpt je spijsvertering op gang en daarmee gaat je hele lijf aan het werk. Van een goed ontbijt heb je de hele dag profijt.

Succes vandaag, maak er een gezellige en relaxte dag van!!

Over de schrijver
Reactie plaatsen