https://www.facebook.com/claudia.lanson

Page content

Orthomoleculaire Therapie volgens PNI

in balans komen met orthomoleculaire therapie En Balance

Wat dan ook de vader van een ziekte is, de moeder is altijd een verkeerde voeding

Hippocrates (430-370 v. Chr.)

Wat is Orthomoleculaire therapie?

Voeding als medicijn is net zo oud als de historie van de mens. Grote filosofen zoals Hippocrates en de Chinese wijsgeleerden schreven al over voedingsinterventies in hun geschriften.  Een veelgebruikte zin binnen de traditionele Chinese geneeskunde luidt: Een Chinees diner is als een consult bij een specialist.

Orthomoleculaire therapie, ook wel Nutritionele  Geneeskunde (NG) genoemd, maakt gebruik van speciale voedingsadviezen en aanvullingen op de voeding met als doel het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken. Ook mensen met lichte klachten en vroegtijdige verouderingsverschijnselen kunnen geholpen worden. Orthomoleculaire geneeskunde kent geen bijwerkingen en heeft een preventieve werking. Het centrale idee van de orthomoleculaire geneeskunde is dat er verschil gemaakt kan worden tussen lichaamseigen stoffen, die het lichaam ondersteunen en het lichaamseigen natuurlijke genezingsproces stimuleren en lichaamsvreemde stoffen, die afweerreacties van het lichaam zouden oproepen.

Wat is PNI?

PNI staat voor psycho-neuro-immunologie. Deze behandelwijze houdt rekening met de interactie tussen psychologische processen, de zenuwstels en het immuunsysteem van het menselijk lichaam. Met dit perspectief in gedachten kan elk probleem op meerdere niveau’s worden bekeken en opgelost. Interventies vinden dus plaats op het gebied van beweging, voeding en psychologie.

Voor wie  is het geschikt?

In principe kunnen alle ziektebeelden worden behandeld met uitzondering van botfracturen, kanker en ernstige hart- en vaat ziekten. Deze problemen dienen in eerste instantie door de reguliere geneeskunde worden behandeld. Toch zijn ook cliënten met deze problematiek wel gebaat bij een optimaal voedingspatroon. Nutritionele Geneeskunde wordt in de praktijk met name ingezet bij de westerse welvaartsziekten  als depressie, chronische vermoeidheid, pijnsyndromen, allergieën, spijsverteringsproblemen, diabetes, overgewicht en voedingsintolerantie.

Orthomoleculaire therapie is zeer geschikt om integraal in te zetten met andere therapieën.

Meer informatie  nodig?

Bel dan gerust met onze praktijk of stel je vraag via onderstaand contactformulier.

 

Comment Section

0 reacties op “Orthomoleculaire Therapie volgens PNI

Plaats een reactie


*