https://www.facebook.com/claudia.lanson

Page content

Darm / Feces onderzoek

darm feces onderzoek

Ze zeggen wel eens dat iedere ziekte zijn oorsprong heeft in de darmen. Als je darmflora uit balans is, kun je er op wachten dat je zelf ook uit balans raakt. Op de pagina darmen kun je lezen welke klachten je kunt hebben als je darmflora niet optimaal is.

Je kunt door middel van een feces onderzoek achterhalen hoe het met jouw darmflora gesteld is.

Welke darm testen zijn interessant om te laten doen?

Dit is uiteraard volledig afhankelijk van je klachten. De meest voorkomende onderzoeken omschrijven we hier.

Basisscreening darm

De basisscreening darm vormt een goed vertrekpunt om de gezondheid van de darmen in kaart te brengen en te bezien of bepaalde gezondheidsklachten vanuit de darm zijn ontstaan. In het laboratorium wordt naar de volgende punten gekeken:

  • Hoe is de zuurgraad in de darm?
  • Verloopt de vertering goed?
  • Is er sprake van een evenwichtige flora?
  • Zijn er veel ziekte verwekkers? Schimmels, gisten, verkeerde bacteriën?
  • Zijn er ontstekingen in de darm?
  • Is er voldoende afweer aanwezig?
  • Zijn er virulente factoren?
  • Is er mogelijk sprake van voeding intoleranties?

Preventieve gezondheidsscreening darm

Dit onderzoek is aan te bevelen als je preventief wilt zien wat de kwaliteit is van je maag- darmsysteem inclusief de kwaliteit van de verteringsprocessen. Naast een uitgebreid feces onderzoek waarin wordt gekeken naar de kwaliteit van je darmflora, darmslijmvlies,  ziekteverwekkers en ontstekings markers, wordt in dit onderzoek  ook gekeken naar je verteringscapaciteit van eiwitten en vetten. De combinatie maakt dat de preventieve gezondheidsscreening van de darm een heel uitgebreid onderzoek is.

Triple Feces Test

De Triple Feces Test is een uitstekende test om parasieten op te sporen. Vaak denkt men dat alleen in het buitenland parasieten worden opgedaan. Niets is minder waar! De meeste besmettingen vinden plaats op school, op het werk, thuis of op de peuterspeelzaal.  Veel patiënten met de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom hebben deze diagnose gekregen op basis van hun klachten, zonder gedegen laboratorium onderzoek. Bij meer dan de helft van deze patiënten kan een parasitaire infectie ten grondslag liggen aan hun klachten.

Maag-darm aandoeningen

Naast onze darm / feces onderzoeken kun je in het laboratorium ook verschillende bloed – en hormoononderzoeken laten uitvoeren. Afhankelijk van je klachten krijg je advies over de onderzoeken die jou verder kunnen helpen. Je kunt hierover meer informatie vinden in onderstaande linkjes, of contact opnemen met onze praktijk.

 

Klik hier voor meer informatie over het uitvoeren van een bloedonderzoek.

Klik hier voor meer informatie over het uitvoeren van een hormoon onderzoek.